Dobozában sült camembert

Istenien romantikus és rusztikus – amolyan franciásan ízletes! Miért szeretem a francia konyhát? Mert egy menzakaja is annyira rafinált és ízletes, ugyanakkor egyszerű – de az ember lánya úgy érzi, hogy a mennyben van! Na és persze nem lehet úgy ripsz-ropsz elfogyasztani, mint pl. egy hamburgert, amit 5 perc alatt befal és el is felejt… Tovább »

6 feledhetetlen idézet a 91 évesen elhunyt Paul Bocuse-től

A 20. század szakácsikonjának filozófiája. Paul Bocuse (Collonges-au-Mont-d’Or, 1926.február 11.- Collonges-au-Mont-d’Or, 2018. január 20.) a 20. század egyik legismertebb séfje, a nouvelle cuisine ikonja. Nouvelle cuisine: Az irányzat ételei könnyebbek, kevésbé főzöttek, illetve sütöttek, az alkotórészek frissebbek és ízesebbek, mint a klasszikus iskola étkei. A színek és a formák kiemelt hangsúlyt kaptak. Az adagok azonban… Tovább »

Bustronome Párizsban: gasztronómia és városnézés 2in1

Ha valaki Párizsban jár, vannak “kötelező” helyek, melyeket meg kell látogatni. Ilyen például az Eiffel Torony (La Tour Eiffel), a Champs-Elysées, a Diadalív (Triomphe), a Louvre…. és még sorolhatnám. A másik, ami kihagyhatatlan egy franciaországi utazás során a konyha! És mi lenne, ha ezt a kettőt ötvöznénk? A Bustronome nevű gasztronómiai és városnéző buszozást a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!