Dobozában sült camembert

Istenien romantikus és rusztikus – amolyan franciásan ízletes!

Miért szeretem a francia konyhát? Mert egy menzakaja is annyira rafinált és ízletes, ugyanakkor egyszerű – de az ember lánya úgy érzi, hogy a mennyben van! Na és persze nem lehet úgy ripsz-ropsz elfogyasztani, mint pl. egy hamburgert, amit 5 perc alatt befal és el is felejt az ember. A francia étkezés egy rítus. És mint mindennek, ennek is megadják módját. Változatos, friss és egészséges. Nemrég az egyik francia oldalt követve fedeztem fel ezt az isteni ételt. Gyorsan kész van, és rengetegféleképpen lehet variálni.

Én almával, CH-csökkentett magvas kenyérrel és dióval készítettem, de a kenyérre kenhetünk áfonyalekvárt is – így még aromásabb, ínyencebb fogást készíthetünk belőle.

Íme, ez lett az én verziómban:

Szóval. Mielőtt hozzákezdenénk, bekapcsoltam a sütőt. Kb. 180-ra melegítettem fel.

Közben előkészítettem a hozzávalókat:

1 db fadobozos camembert

1 db alma

1 marék dió

néhány szelet kenyér (eredetileg egy kis friss, puha baguette kellett volna hozzá, de mivel cukorbeteg vagyok, diétásabb kenyeret fogyasztottam hozzá).

Elkészítés, előkészítés:

A sajtot kicsomagoltam, és hosszában kettévágtam. Az almát felszeleteltem. Sütőpapírt tettem a tepsire, ráhelyeztem a kenyérszeleteket, a sajtot kicsomagolva a doboz és a sajt közé sütőpapírt tettem.

Végül a diót rászórtam a sajtra és betettem a sütőbe a sajtot és a kenyeret kb. 10 percre.

Majd kiraktam egy deszkára, a sajtot a dobozból kanalaztam ki és egy kis rosét kortyolva, elfogyasztottam. A sajt lágy volt és langymeleg, a sósságát az alma édessége tökéletessé tette.

+1 tipp: dió helyett használhatunk friss fűszernövényeket, alma helyett pedig áfonyát, áfonyalekvárt.

Jó étvágyat hozzá!

Francia érdekességek, infók, életérzésért kövess minket a FACEBOOK-on is.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!