12 érdekes tény Párizsról

12 érdekes tény Párizsról 1. Párizs volt a világ első városa, ahol bevezették a házszámok használatát. Ez 1463-ban történt, a példát London követte pontosan 300 évvel később. 2. A Place de la Concorde-on található Luxor obeliszk a világ legnagyobb napórája. Nem mellesleg Párizs legrégebbi műemléke is. 3. Nevének ellenére a Pont Neuf (Új Híd) a… Tovább »

Párizs legszebb kirakatai

Párizsban a kirakatok minden vevőt becsábítanak az üzletekbe Néhány évvel ezelőtt, amikor Párizsban jártam, mindenki mondta, hogy menjek a Champs-Elysées-re. Nem értettem, miért, mert akkor (még) nem igazán érdekelt a divat, és ott a legszebb és legmárkásabb holmikat lehet megtalálni. És tényleg! Meseszép kirakatok, gyönyörű üzletek. De nemcsak ezen a hatalmas és megismételhetetlen sugárúton találni… Tovább »

Monaco-i Jacht Show

Ez minden év legjobb hajós rendezvénye Idén rendezik meg a 25. Monaco Yacht Showt, amely a világ egyik legizgalmasabb hajókról, jachtokról szóló eseménye. Jachtnak nevezzük a 40 méternél hosszabb hajókat. A Monacoi öbölben megrendezendő eseményen vásárolni, bérelni lehet. Például SUERTE-t, a 69 méteres luxuscsónakot, potom 625.000 euróért, hetente! De ha csak nézelődünk, már az is… Tovább »

Ez a világ legdrágább eladó háza

A Villa Les Cèdres – a Cédrusok villája, a Dél-franciaországi meseszép házat árulják jelenleg legdrágábbért. A Villa Les Cèdres-et 1870-ben építtette tulajdonosa II. Lipót belga király, Dél-Franciaországban Saint-Jean-Cap-Ferratban. Jelenleg 1,1 milliárd dollárért árulják. A villát Suzanne Marnier-Lapostolle árulja, melyet családja 1924 óta birtokolja. A család minőségi szeszgyártással tett szert hatalmas vagyonára. A kertben hatalmas botanikus… Tovább »

Miért érdemes Nizzába utazni?

Nizza (Nice-francia, Nizza-olasz, Nikaia-görög) Franciaország ötödik legnagyobb városa. Továbbá itt található Franciaország második legnagyobb repülőtere. A város fontos szerepet játszott a nizzai szerződés helyszíneként az Európai Unió létrejöttében. Marseilles és Genova közt félúton, a Francia Riviérán, Monacóhoz közel található és a Földközi-tenger partján fekszik. A várost Kr. e. 400 körül görög telepesek alapították, azonban Kr.e. 154-ben a rómaiak… Tovább »

Versaillesban mesterséges vízesés látható

Aki járt már Versaillesben, az tudja, hogy a fényűző palotát mesés kert öleli körbe. A palotát a 17. század első felében építették, majd csinosították, és az első nagyszabású rendezvényt 1664-ben tartották a parkban. Azóta is abszolotikus hatalom jelképe. A barokk park pedig ugyanolyan fontossággal bír, mint a csodálatos épület. Az eddig is gyönyörű helyet idén… Tovább »

Ez volt Coco Chanel villája a francia Riviérán

Ebben a villában élt Coco Chanel a francia Riviérán 1929-1953 között Ma a francia Riviérára repítelek el, pontosabban a Villa Pausa-ba, amely 1929-1956 között Coco Chanel rezidenciája volt. 2015-ben a Chanel ház 50 millió dollárért vásárolta meg. A Sotheby Aukciós Ház vezette az árverést, az ő fotóikat láthatjátok a következőkben. Itt álljunk meg egy szóra:… Tovább »

Párizs legszebb parkjai

Párizs a szerelem, a gasztronómia és a parkok otthona. Párizs, bár valódi kontinentális főváros, mégis számomra inkább mediterrán hangulatot áraszt. Mert kik azok, akik képesek télen kinn üldögélni a Tüilériák kertjében betakarózva és a placcon hagyott székeken kávézgatni és beszélgetni, vagy épp a galambokat etetni? Hát a párizsiak. Nem, nem az egyetemisták, a Párizsba érkező… Tovább »

Franciaország 10 legkedveltebb turistacélpontja

Franciaország nagyon kedvelt a turisták körében. Az európaiak, az amerikaiak, de még az ázsiai turisták is nagyon szívesen járnak ide szabadságuk idején. Bár sokan azt hiszik, csak Párizs “létezik”, de van még néhány gyönyörű hely, melyet jó szívvel ajánlok. Az alábbiakban 10 várost mutatok, melyek a turisták (és a franciák által) leggyakrabban látogatottak. 1. Párizs… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!