12 érdekes tény Párizsról

12 érdekes tény Párizsról 1. Párizs volt a világ első városa, ahol bevezették a házszámok használatát. Ez 1463-ban történt, a példát London követte pontosan 300 évvel később. 2. A Place de la Concorde-on található Luxor obeliszk a világ legnagyobb napórája. Nem mellesleg Párizs legrégebbi műemléke is. 3. Nevének ellenére a Pont Neuf (Új Híd) a… Tovább »

Bustronome Párizsban: gasztronómia és városnézés 2in1

Ha valaki Párizsban jár, vannak “kötelező” helyek, melyeket meg kell látogatni. Ilyen például az Eiffel Torony (La Tour Eiffel), a Champs-Elysées, a Diadalív (Triomphe), a Louvre…. és még sorolhatnám. A másik, ami kihagyhatatlan egy franciaországi utazás során a konyha! És mi lenne, ha ezt a kettőt ötvöznénk? A Bustronome nevű gasztronómiai és városnéző buszozást a… Tovább »

10 érdekes tény Párizsról

Párizs, az Párizs. Nem tagadhatom, eddigi életemben eddig nem vonzódtam még egyetlen városhoz sem ennyire, mint Párizshoz. A romantika, a stílus és a sznobság fővárosa. Lehet, hogy ezért kedvelem? Nem tudom. Ma 10 érdekes tényről mesélek neked. Olvass tovább. 1. Invalidusok aranya 1989-ben, a Francia forradalom 200 éves évfordulója alkalmából újraaranyozták az Invalidusok kupoláját. 12,65… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!